sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Kevään 2018 ensimmäinen luontokuvausretki

Vaimoni kanssa lähdimme valokuvausretkelle luontoon sunnuntaipäivän ratoksi ja kuinka ollakaan, kylmästä talvesta huolimatta, ensimmäiset muuttolinnut olivat jo saapuneet Nurmon jokeen! Bongasimme iloksemme joen uomasta joutsenia ja sorsia. Se olikin ainut sula paikka joessa ja sinne olivat tulokkaat laskeutuneet ilmeisesti ruokaa etsimään.

Viimevuosina tähän aikaan saikin useaan otteeseen kuvata joutsenia sänkipelloilla, kun lunta ei ole ollut juuri nimeksikään. Täytynee toivoa, että lumet sulaa pikimiten, että muuttolinnut pääsevät ateroimaan pelloille.

Kovin liukasta tuntui olevan jää viimevuotisen joutsenen jaloissa. Liekkö Afrikan savanneilta tullut - tottumaton vielä talven luikkaisiin keleihin...

Vanhempien seurassa on turvallista uiskennella Nurmon sulissa vesissä...


Yritimme olla häiritsemättä tulokkaita ja levollisesti poikanenkin suki sulkijansa. Samassa paikassa uiskenteli myös sorsapariskunta. Varmaan nekin etsivät sopivaa pesäpaikkaa tulevaa kesää varten.

Kovin on vain kylmän tuntuista linnuille tulla tähän aikaan Suomeen. Lämpötila oli tänään juurikin plussan puolella (+3 astetta.)

Nämä olivat siis kevään 2018 ensimmäset Joutsen- ja Sorsabongaukset. Toivottavasti säät lämpenee ja saamme lisää kuvia uusista tulokkaista.

Siinäpä olisi idyllinen kesämökki ja ranta! Vähän, kun käyttää mielikuvitusta, tuossa voisi grillata makkaraa ja kuunnella lintujen laulua kesäiltaisin... =)















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti